Werkzaamheden | Aan- of uitbouw


aanbouw uitbouw woning huis door Nollebouw Burgum
Is uw woonkamer of keuken te klein, maar u wilt niet verhuizen? Dan kan een uitbouw de oplossing zijn. Door het uitbouwen van uw woning creëert u meer leefruimte en dus meer woongemak.


Hoe gaan wij te werk bij het plaatsen van een uitbouw?


Vóór we gaan bouwen, hebben we samen met u uw wensen in kaart gebracht en uitgebreid gesproken over de verbouwmogelijkheden, eventuele alternatieven en de materialen. Daarbij kijken wij goed naar uw budget en mogelijkheden. Elke woondroom is te realiseren!

Een standaard aanbouw/ uitbouw plaatsen wij, na startdatum, gemiddeld binnen vier weken. Een uitbouw wordt door ons uitgevoerd met een gemetselde spouwmuur. Kozijnen en ramen plaatsen wij in hardhout of kunststof, voorzien van dubbelglas. De uitbouw wordt vakkundig voorzien van elektra, gas- en watervoorzieningen (volgens de NEN vormen).

Voor de ramen plaatsen wij in de meeste gevallen HR++ glas. Dit isolerend dubbelglas isoleert het beste. Het is duurder in de aanschaf, maar u bespaart extra energie, waardoor u deze investering snel terugverdiend.

Voor de isolering zijn er minimale eisen waaraan de isolatie moet voldoen. U kunt kiezen voor hogere isolatiewaarde voor bijvoorbeeld vloeren, ramen en dak. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe meer energie u bespaart. Een aanbouw kan gemaakt worden met een plat dak of een puntdak. Dit is afhankelijk van de manier waarop uw huis gebouwd is en waar u uw aanbouw wilt hebben.


Vergunning


De begrippen aanbouw of uitbouw worden veel door elkaar gebruikt. Voor de wet is een aanbouw of een uitbouw hetzelfde. Een uitbouw met een diepte tot 2,50 m is vergunningsvrij. Vanaf een dieptemaat van 2,50 m heeft u een (lichte) bouwvergunning nodig.

Heeft u interesse in een uitbouw? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvende offerte. Wij komen persoonlijk bij u langs om de mogelijkheden te bekijken en uw wensen te bespreken. Wij denken graag met u mee en geven u vakkundig advies.

U zoekt een bouwbedrijf dat net zo betrokken is bij uw bouwplannen als u dat zelf bent? Aannemersbedrijf Nollebouw uit Burgum, Friesland, denkt in alle fases met u mee. Wij werken in heel Friesland: zoals de gemeente Tytsjerksteradiel (Burgum), Smallingerland (Drachten), Achtkarspelen (Buitenpost), Boarnsterhim (Grou), Dongeradeel (Dokkum), Dantumadeel (Damwoude), Kollumerland (Kollum), Leeuwarden en Leeuwarderadeel (Stiens). Maar ook in andere Friese gemeenten.

Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!


Wilt u meer weten?


Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

‘Wij zijn u graag van dienst.’


Contact